Previous
Next

Kickboxing

Kickboxingul (în japoneză キックボクシング, kikkubokushingu) este un grup de arte marțiale și lupte sportive în poziție verticală, care utilizează lovituri cu mâinile și picioarele,dezvoltate istoric din karate, Muay Thai și boxul clasic. Kickboxingul poate fi practicat ca autoapărare, fitness general, sau ca sport de contact.

Kickboxingul japonez își are originile în anii 1960, iar cel american a apărut la începutul anilor 1970. De asemenea, poate fi considerat o artă marțială hibridă, format prin combinarea elementelor din diverse stiluri tradiționale de lupte.

Alex
Moraru Fight

Noi şi​ Kickboxing

Cauți un exercițiu care să îți antreneze întregul corp? Ce zici de unul care să îți întărească rezistența, flexibilitatea și puterea, în timp ce asculți melodiile preferate?

Dacă asta îți sună bine, continuă să citești pentru a afla ce trebuie să știi înainte de provocarea numită kickboxing.

Acum, o formă tradițională de kickboxing este cunoscută precum kickboxingul aerobic sau cardiovascular (cardio), care combină elemente de box, arte marțiale și aerobic pentru a oferi o condiție fizică bună și tonifiere concurenților. 

Deși rădăcinile kickboxingului vin din Asia, de acum 2000 de ani, kickboxingul modern, competitiv, a început de fapt în anii 1970, când experții americani de karate au organizat competiții care permiteau lovituri directe, care erau interzise în karate.

Spre deosebire de alte tipuri de kickboxing, kickboxingul cardio nu implică contact fizic între concurenți – este un exercițiu cardiovascular, practicat pentru multiplele beneficii pe care le aduce asupra corpului.

Pentru că sănătatea și siguranța sunt pe primul loc, de-a lungul anilor, au fost introduse reguli cu privire la echipamentul care trebuie purtat și cu privire la siguranța competitorilor, lucru care a dus la diferite forme de kickboxing competitiv practicat în Statele Unite în zilele de astăzi. Formele diferă în funcție de tehnicile folosite și de contactul fizic permis între concurenți.

Cursurile de kickboxing cardio încep, de obicei, cu încălzire și își măresc intensitatea treptat. Kickboxingul este un exercițiu pentru întregul corp, care include lovituri de genunchi, lovituri de picior și pumni. Uneori, sfârșitul cursului este dedicat răcirii, care de obicei, include flotări și abdomene pentru putere și flexibilitate.