Previous
Next

Savate

(Box francez)

De la un stil de luptă al zonei gri a porturilor din sud și a cartierelor rău-famate ale Parisului, francezii au facut tranziția, pe o perioadă de mai mult de un secol, la un sport de contact care a devenit o adevarată parte a patrimoniului național.

Alex
Moraru Fight

Noi și Savate

Savate este stilul de luptă francez ce îmbină combinațiile de braț cu cele de picior în cel mai elegant mod. Un sport unde mișcările de deplasare și inteligență fac diferența.

Regulamentul Savate prevede două tipuri de competiție – “combat” (lupta), unde regulile se apropie de kickboxing, și “assaut” (asalt), unde contactul este limitat la atingerea adversarului, destinat mai ales dezvoltarii tehnicitații sportivilor. Deși limitat ca popularitate în afara Franței, Savate a avut și continuă să aiba momentele sale de glorie. Nimeni altul decât Ernesto Hoost are o parte din traseul competițional legat de Savate, devenind in anii ’90 unul din campionii mondiali. Numeroși alți kickboxeri, mai ales din lumea francofonă, au palmares în boxul francez.

World Martial Arts Masterships Koreea CHUNG JU (SAVATE COMBAT)

Alex Moraru (ROU) Vs. Jafari (Afganistan)
Categoria – 75kg